شیردهی بعد از پروتز سینه

شیردهی بعد از پروتز سینه

پروتز سینه یکی از رایج‌ترین جراحی‌های زیبایی است و طرفداران بسیاری در سراسر دنیا دنیا دارد. این جراحی زمانی انجام می‌شود که افراد از شک ظاهری و سایز سینه خود ناراضی باشند یا سینه آنها بر اثر عواملی نظیر افزایش سن، ژنتیک یا درمان‌های مرتبط با سرطان سینه شکل طبیعی و زیبای خود را از دست داده باشد. در جراحی پروتز سینه، پروتزهایی از جنس سیلیکون که دارای بافت نرم هستند روی عضله جدار سینه یا زیر آن قرار می‌گیرد و ظاهری طبیعی به سینه می‌بخشد.

یکی از دغدغه‌های مهم افرادی که عمل پروتز سینه را انجام می‌دهند، شیردهی بعد از انجام جراحی است. از جمله عوامل مؤثر در شیردهی بعد از پروتز سینه، محل برش، محل قرارگیری پروتز و حساسیت سینه بعد از عمل است؛ بنابراین افرادی که قصد بارداری بعد از این جراحی را دارند، حتما باید قبل از عمل مشاوره دریافت کنند و انتظارات و خواسته‌های خود را با جراح متخصص درمیان بگذارند. در این مقاله به بررسی عوامل مؤثر در شیردهی بعد از پروتز سینه می‌پردازیم.

عوامل مؤثر در شیردهی بعد از پروتز سینه

شیردهی بعد از پروتز سینه به نوع جراحی، اندازه و محل قرارگیری ایمپلنت بستگی دارد، در بیشتر موارد بعد از پروتز امکان شیردهی وجود دارد. اگر برش‌ها در زیر سینه یا زیر بغل انجام شود به بافت سینه آسیبی نمی‌رسد و فرایند شیردهی با مشکل مواجه نمی‌شود؛ اما اگر برش‌ها در نوک سینه باشد، به‌دلیل از بین رفتن مجاری شیر، ممکن است شیردهی دچار مشکل شود. عوامل مؤثر در شیردهی بعد از پروتز عبارتند از:

  • محل برش

محل برش جراحی یکی از مهمترین نکات در عمل پروتز سینه است. در صورتی‌که برش در زیر بغل و زیر سینه انجام شود، کمترین آسیب به اعصاب سینه وارد شده و امکان شیردهی بعد از جراحی وجود دارد. اگر برش در نوک سینه و هاله رنگی سینه انجام شود، ممکن است به غدد شیری، مجرای لنف و اعصاب سینه آسیب وارد شود و این امر، شیردهی را با اختلال مواجه کند.

  • اندازه و محل قرارگیری پروتز

بافت سینه دارای یک بافت غدد برای تولید شیر است که روی عضله سینه قرار دارد. اگر پروتز بین بافت غددی و عضله قرار بگیرد، در دوران شیردهی فشار زیادی به غدد و مجرای شیر وارد شده و جریان شیردهی با اختلال مواجه می‌شود. برای افرادی که قصد بارداری بعد از انجام جراحی سینه را دارند، متخصصان پروتز را در بین بافت سینه و عضله یا زیر عضله سینه قرار می‌دهند.

  • احساس درد در سینه

پروتز سینه موجب حساس شدن سینه‌ها می‌شود و این موضوع می‌تواند در شیردهی مشکل ایجاد کند. معمولا سینه افرادی که تحت جراحی پروتز قرار گرفته‌اند، به کوچکترین تماس حساس می‌شود بنابراین شیردهی با ایمپلنت با درد همراه خواهد بود.

آیا احتمال انتقال مواد سیلیکونی پروتز از شیر مادر به نوزاد وجود دارد؟

بر اساس تحقیقات، احتمال نشت مواد ایمپلنت به شیر مادر وجود ندارد و هیچ‌گونه خطری نوزاد را تهدید نمی‌کند. جراحی پروتز سینه تأثیری بر روند بارداری، رشد جنین، شیردهی و سلامت نوزاد ندارد و فقط ممکن است به‌دلیل فشار به مجاری شیر، میزان شیر را کاهش دهد یا روند شیردهی را با مشکل مواجه کند. در این دوران مشاوران شیردهی، استفاده از شیردوش را به مادران توصیه می‌کنند؛ استفاده از این دستگاه علاوه‌براینکه موجب افزایش شیر می‌شود به مادران اطمینان می‌دهد که فرزندشان میزان کافی شیر دریافت کرده است.

نکات مهم قبل از انجام پروتز سینه

از جمله نکات مهم قبل از انجام جراحی پروتز سینه، انتخاب جراح حرفه‌ای و دریافت مشاوره قبل از عمل است. در جلسه مشاوره قبل از عمل، فرد باید انتظارات خود را از این جراحی بیان کند و اگر قصد بارداری بعد از عمل را دارد، این موضوع را با پزشک متخصص خود درمیان بگذارد. متخصصان در این جلسه بهترین روش را برای جراحی پیشنهاد می‌دهند و در مورد انتخاب سایز ایمپلنت، اطلاعات لازم را در اختیار بیمار قرار می‌دهند. البته افراد می‌توانند جراحی پروتز سینه را بعد از زایمان و اتمام دوران شیردهی انجام دهند.

جمع‌بندی

جراحی پروتز سینه یکی از عمل‌های رایج و محبوب بین بانوان در سراسر دنیا است. این جراحی با کاشت ایمپلنت‌های سیلیکونی در بافت سینه انجام می‌شود. یکی از دغدغه‌های افراد بعد از انجام این جراحی، شیردهی بعد از پروتز سینه است. عوام گوناگونی در فرایند شیردهی بعد از پروتز مؤثر هستند که از آن جمله می‌توان به اندازه ایمپلنت، محل قرارگیری پروتز، محل برش و احساس درد بعد از عمل اشاره کرد.

در صورتی‌که سایز ایمپلنت‌ها بزرگ باشد، فشار زیادی به مجرای شیر وارد شده و فرایند شیردهی با مشکل مواجه می‌شود یا میزان شیر کافی به نوزاد نمی‌رسد. همچنین محل برش یکی دیگر از موارد مهم در تأثیر جراحی پروتز بر شیردهی است؛ در صورتی‌که برش در زیر بغل یا زیر سینه انجام شده باشد، شیردهی با مشکل مواجه نمی‌شود اما برش در  هاله سینه می‌تواند به اعصاب و مجرای شیر آسیب وارد کرده و شیردهی دچار اختلال شود. افرادی که قصد بارداری بعد از انجام پروتز را دارند، حتما باید مشاوره‌های لازم را قبل از عمل دریافت کرده، سپس در این مورد تصمیم‌گیری کنند.


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *